fata, cocalarul… si avionul

Când aştepţi în aeroporturi ai timp să vezi tot, să analizezi pe fiecare şi să îţi dai cu pararea unde merge şi cu ce scop e acolo. Cred că plictiseala e de vină.

În avion, ora 21:00. Aglomeraţie mare pe linia de mijloc, toată lumea îşi pune bagajele sus.

Eu pe culoar, un el şi o ea deja aşezaţi. Eu în picioare venită după o lungă şedinţă. Mă opresc vis-a-vis de ei cu un scaun mai în faţă. El mă analizează de sus până jos şi se opreşte cu privirea pe fundul meu. Îi fut în gura în gând şi ridic bagajul de mâna să îl pun la loc. Doamna din faţa mea nu reuşeşte să se coordoneze. Eu rămân cu bagajul suspendat. Îl las jos după 10 sec. În sec 12 el şi ea încep o discuţie cu voce mai ridicată. Nu îi aud foarte bine. Ei îi dă lacrimile, el are o fată de bou. Cocalar în toată regula, cu maieu alb mulat şi lanţ la gât, cu gâtul gros de la sală şi cu un limbaj din Vaslui(cred) la vreo 20 şi ceva de ani. Ea aranjată, cu haine de firmă şi Iphone 6, genul căruia părinţii sunt plecaţi în ţări străine să facă curat în casă la alţii ca să aibă copii bani de mancare. Vopsită, machiată 17-19 ani. El îi spune că îi proastă, ea plânge şi mai tare. Eu ridic, în sfârşit, bagajul şi reuşesc să îl înfig în spaţiul îngust. Mă aşez. Fata plânge tot mai tare.

Lângă mine se aşează un bărbat între 2 vârste. Aflu mai târziu că vine din State. Era în cămaşă şi pantaloni scurţi doar cu portmoneul şi telefonul la el pe care îl butonează a plictiseală. Întoarce capul către cei doi. Pare un pic nedumerit de ce plânge fata. Ridică din umeri uşor şi butonează din nou telefonul.

Discuţia se amplifică.

  • Şi de ce ai şters mesajul! Crezi că nu l-am văzut! Zice ea fără să se mai poată abţine, cu vocea ridicată. Toate capetele din jur se îndreaptă spre ei.
  • Tu eşti proastă, fată! L-am şters că îmi ocupă spaţiu (eu îmi dau ochii peste cap).

Ea plânge şi mai tare! Nu se mai poate abţine şi durerea trece peste jenă. Ridică vocea.

  • Şi de ce îţi scrie ţie curva aia?
  • Că vrea fă să meargă la chef!
  • Şi ce treabă ai tu cu cheful lui Marian?
  • Păi n-auzi fă că vrea să meargă?
  • Şi de ce pe tine? De ce îţi scrie ţie mesaj.

Mi-era deja jenă de prostia ei. Întorc capul. Mi se pare că le dau un pic de intimitate. Dacă e să fie proastă măcar să nu se uite chiar toată lumea la ea.

O aud cum plânge din nou. El bombăne ceva, ea şi mai tare. Cei de pe scaunele de vis-a-vis, un cuplu, se ţin de mână şi el zâmbeşte. Pe ea nu o văd. Colegul meu de scaun întoarce capul la ei, pufneşte uşor şi butonează iar telefonul. Întorc şi eu capul spre ei, din nou, fără să mă pot abţine. El cu faţă de bou butonează telefonul şi ea plânge şi îşi tot şterge lacrimile.

Hotărăsc să îmi pun căştile şi să dorm. Mă uit la luminile oraşului cum se pierd în zare când decolăm. Ador senzaţia! Mi se pare cel mai aproape de zbor! Încă nu am avut tupeu să sar cu paraşuta. Mi-e frică să încerc de frică că o să îmi placă prea mult. Din când în când se mai aud suspinele ei. Adorm.

Mă trezesc după  o oră şi jumate. Beau un suc de portocale. Întorc capul să îi văd pe cei doi.

Ea râde şi el îi arătă ceva în telefon!

Femeie idioată, hotărăsc! Despre el chiar nu are sens să imi dau cu părerea!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s