E vorba de bani sau despre a trăi?

Oamenii din jurul tău nu îşi iubesc job-ul! 80%! Wow!E imens acest procent? Nu ţi se pare? Mă întreb cum ar fi o ţară în care 80% dintre noi iubesc ceea ce fac. Wow! Fete fericite! Abia aştepţi să te trezeşti dimineaţa! Simţi că faci ceva să schimbi lumea!!

Mulţi căutam rostul în viaţă, mai ales pe la varsta de 33-35 de ani. După 8-10 de experienţă ne dăm seama că de fapt ceea ce fac nu mă reprezintă, că ceea ce fac nu îmi aduce bucurie. Faptul că plec într-o vacanta pe an nu îmi ajunge, nu îmi ajunge să trăiesc în weekend şi în rest doar să supravieţuiesc la un program de 8-10 ore, naveta, copii, familie.

Unii dintre noi ne uităm la părinţii noştri care vin dintr-o altă generaţie şi altă mentalitate şi ne întrebam cum au putut să lucreze 30 de ani într-un singur loc de muncă. Mi se pare imposibil acum! Să nu învăţ nimic nou, să nu cunosc oameni noi, să mă complac la nişte limitările pe care mi le aduce un job de 30 de ani. Unii zic că ar fi mai bine aşa, a fii consecvent este una dintre calităţile cele mai căutate din ziua de azi.

De azi m-am trezit cu întrebările astea şi o să mă întreb în fiecare zi până găsesc ceea ce caut.

La ce sunt bun? Care e calitatea mea?

Care îmi sunt valorile?

Ce experienţă am şi cum ma simt cand ma uit la trecut?

Pe cine admir şi de ce?

Adunăm bani, dar nu ştim pentru ce exact! Care e suma la care te-ai opri? La ce ai folosi-o? Jim Carey a declarat într-un interviu: „mi-aş dori ca toţi oamenii din lume să aibă bani ca să vadă că de fapt nu despre asta e viaţa”

Cele mai multe limite pe care ni le punem sunt de fapt în capul nostru. Noi ne ziceam că nu putem, noi ne punem bariere, noi abandonăm înainte să începem. Treci peste limitele tale şi vezi mai departe!

Aş propune un exerciţiu: ce ai crezut toată viaţa că nu poţi face, ce crezi că poţi face mâine dar nu o faci doar pentru că ţi-e frică că o să dai greş? Hai gândeşte-te acum! Pe urmă pune-ţi întrebare: dar dacă chiar pot să o fac? Daca?

Gândurile noastre devin ceea ce spunem şi ceea ce spunem devin acţiunile noastre iar acţiunile noastre definesc ceea ce facem în cele din urmă. Schimbă gândul, azi, acum!

Aşa că în fiecare zi de azi înainte, când te trezeşti dimineaţa puneţi întrebare asta: ce cred că nu pot să fac? Şi fă-o!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s