Suplimentul alimentar cu bune si rele!

Am tot vrut de multă vreme să vă vorbesc despre modul înşelător în care unii producătorii vând suplimente alimentare.

La ce mă refer?

Ştim toţi că există anumite produse, super alimente sau suplimente alimentare pe care e bine să le luăm din când în când, unele chiar regulat. M-am oprit azi la un supliment alimentar despre care aş vrea să vă vorbesc pentru că e un produs deosebit cu foarte multe beneficii şi care ne poate ajuta în viaţa de zi cu zi dar mai ales despre cum îl alegem să fie de calitate.

Chlorrela29-chlorella-info-383x480

Chlorella este o algă verde care are foarte multe beneficii pentru noi. A fost descoperită acum mulţi ani iar cercetătorii japonezi i-au acordat studii ample. Este un organism unicelular, o algă, care este foarte bogată în clorofila

Aici găsiţi informaţii utile despre ea https://draxe.com/7-proven-chlorella-benefits-side-effects/ sau

https://wellnessmama.com/2719/chlorella-uses-benefits/

Despre ce vreau să vă vorbesc de fapt este CUM alegem din piaţa locală. Există multe produse, unele verificate, altele nu. Se fac tot felul de importuri de pe diferite site-uri din afară însă trebuie să învăţăm să citim eticheta cât mai bine şi mai ales sa ştim să căutăm când e vorba de un supliment.

În cazul de faţă, având în vedere că e vorba de o pulbere, trebuie să urmărim câteva aspect

  1. Ce fel de pudră există înăuntru? Este vorba de un extract standardizat, concentrat sau e o simplă pudră.

Ce este extractul standardizat pe scurt.

Plantele conţin componente chimice care sunt benefice pentru organismul nostru. Aceste componente sunt în cantităţi mici şi diferă de la recoltă la recoltă, de zonă geografică, de modul în care s-a făcut recoltarea şi de momentul în care s-a făcut. Dacă nu ştim ce cantitate din aceşti componenţi există nu ştim câte capsule sau câte grame să luăm dintr-un produs. De aceea firmele vor scrie pe etichetă extract standardizat in cazul in care exista o standardizare sau doar pudra daca nu are extract. În general, pentru a se obţine un extract standardizat se consuma cantităţi foarte mari de plantă, de regulă între 40-50 de ori echivalentul în plantă neprelucrată, în unele cazuri ajungându-se chiar şi la rapoarte de sute de ori în funcţie de gradul de standardizare.

Este foarte important acesta aspect pentru că ne garantează şi ne asigura cantitatea corectă pe care trebuie să o luăm. E important să nu luăm după ureche.

Ce este concentrarea sau extract concentrat?chlorella-powder_treburidefemeie

Concentrarea se face prin eliminarea unei întregi game de substanţe nefolositoare în special fibră, asigurându-se astfel un produs concentrat, care să încapă uşor într-o capsulă sau într-un comprimat. Ca de Exemplu 20:1 de chlorella cu garantarea de proteină în gramaj de…’.

Există de asemenea şi extracte standardizate concentrate şi se vor găsi pe etichetă întotdeauna pentru că reprezintă un avantaj major pe o piaţă plină de produse false la preţuri mici.

Un extract standardizat este mai scump decât o simplă pulbere pentru că în spate există o muncă enorma a unui producător: oameni, analiza de loturi de produs, reţete, mediu, analize care costa mii şi mii de euro iar altii vand o simpla pudra la costuri enorme pentru ca sunt organice. Da, este bine sa fie organic insa acest lucru nu ne garanteaza cantitatea necesara zilnica.

Ce am găsit pe piaţa noastră pentru Chlorella şi ce am folosit eu.

Chlorella pudră 250g BIO, eco certificata 60 lei adică 24 Lei la 100g. http://rawboost.ro/chlorella-pudra

Partea bună este că faptul că este organică, eco certificata, adică producătorul asigura că nu a fost crescută cu chimicale. Partea mai puţin bună este că este o simplă pudră. Câtă proteină conţine? Ce concentraţie are? Nu ştim. Este un produs românesc.

Chlorella de la Herbagetica, 60 de capsule, 26 Lei. Un preţ bun! http://herbagetica.ro/chlorella-70.html

Partea bună: extract standardizat cu min 50% proteină. Este un aspect foarte important mai ales pentru cei care au o dietă vegană. Este greu de calculat proteinele într-o astfel de dietă.

Extracte din europa – un aspect important – un producător trebuie să facă tot felul de analize ca să poată vinde un produs în Europa, asta însemnând un produs de calitate.

Partea mai puţin bună: 100% natural este vax albină. Nu înseamnă nimic. Nu este legiferat în niciun fel acest 100% natural. Este un aspect important de care trebuie să ţineţi cont când folosiţi produse naturiste. În cazul lor nu este un semn de întrebare mai ales că au extracte standardizate care asigură o calitate mult peste produsele din piaţă.

L-am folosit de cateva ori – il recomand cu incredere.

Pudră de chlorella 500g 149 lei de la My protein. https://www.myprotein.ro/sports-nutrition/pudra-de-chlorella/10530503.html.

Un produs slab, din punctul meu de vedere, fără extracte standardizate, fără ecocertificari şi care declară nişte informaţii nutriţionale pe care nu au cum să le susţină. Producătorul da aceste informaţii pentru că sunt cerute de lege însă dacă nu au fiecare lot analizat sau un extract standardizat aceste informaţii nu sunt sustinute.

Tot ei au şi varianta organică la 148 lei 500g. Adică acelaşi preţ şi la una organică şi la una normală!!!

Există nişte costuri considerabil mai mari pentru o cultură organică ceea ce mă duce cu gândul la ceva ce nu este ok. Nu ai cum să ai acelaşi preţ la una organică şi la una fără certificare organică iar dacă producătorul vrea să susţină acest preţ face o greşeală.

https://www.myprotein.ro/sports-nutrition/pudra-de-chlorella-organica/11147229.html

Încă un produs care se consideră premium pe piaţa este de la Naturya. Pudră de chlorella organică 62 de lei pentru 200g de produs. La fel ca şi mai sus menţionez că este doar o pudră. În general produsele celor de la Naturya sunt bune şi producătorul a câştigat încrederea clienţilor. Nr de eco certificare: Produs certificat Organic SOIL ASSOCIATION – Marea Britanie Nr certificat: GB-ORG-05.

L-am folosit de cateva ori in shake-uri. Foarte bun pentru perioadele in care faci efort fizic. Daca nu va place gustul puteti folosi capsulele de la Herbagetica.

https://vegis.ro/alimentare-fara-gluten/naturya/7620-chlorella-pulbere-organica-bio-naturya-200g/

Nu uitati! Eticheta va ofera informatiile de care aveti nevoie. Avem o legislatie destul de restrictiva fata de USA si Marea Britanie in privinta suplimentelor alimentare si fiecare produs de acest fel trebuie sa aiba o aprobare care va aparea si pe eticheta sub forma aceasta: Produs notificat de Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale Aromatice şi Produse ale Stupului Notificare nr….

Daca nu exista acesta informatie nu cumparati produsul! Nu este unul legal!

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s