Braşov, oraşul meu de suflet!

Cu privirea semeţ ridicată în mijlocul oraşului, mă uit de jur împrejur.. privesc, analizez… îmi place şi zâmbesc. Îmi place oraşul meu, mă simt bine când mă plimb pe străzile lui cu aer de stăpân absolut al tarii.

Parcă îmi zâmbeşte complice şi mă invita să îl descopăr, cu străzile înguste şi arhitectura veche, oameni care nu se grăbesc pe străzi de parcă ar fugi de ceva ascuns de care nici ei nu ştiu; în schimb… privesc… se relaxează… şi ce îmi place cel mai mult, zâmbesc. Acel zâmbet care te invită la un gând cald şi speranţa că oraşul meu e cel pe care îl doresc.

În plimbările pe aleea cumpărăturilor, te regăseşti în secolul al XVIII-lea, unde oamenii s-au iubit, urât şi şi-au trăit momentul. Parcă şi văd un Gavroche micuţ, cu şapca ştrengăreşte pe un ochi, alergând cu trenuleţul din lemn la subraţ şi mama admonestându-l să se potolească.

Femei şi bărbaţi îmbrăcaţi eleganţi ieşind la o plimbare şi discutând… Oare s-au întrebat vreodată cum va arăta Brasovul meu? Oare s-au gândit vreodată dacă o să ne placă clădirile lor.?

Îmi place oraşul meu cu expoziţii şi clădirile înghesuite, frumos colorate, care parcă spun: Uită-te la mine! Ba la mine!.. iar eu le aleg pe toate şi le zâmbesc. Îmi plac aleile cu pavajele denivelate în care mi se împiedică picioarele şi îmi imaginez trăsurile vechi, cu doamne elegante, care au trecut pe acolo, care au aplaudat comediile şi au plâns dramele puse în scena în teatrul braşovean.

Iubesc aerul de vechi al centrului istoric amestecat cu cel nou, al imaginii hollywoodiene de pe Tampa împreună cu cel occidental din Poiană. Toate se îmbină sub bolta de oraş de suflet unde te poţi distra, plimba şi veseli în voie.

img_1893_1024

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s